Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Άγκυρα: «Βρισκόμαστε υπό πολιορκία!»

Αποτέλεσμα εικόνας για πολιορκια ΤΟΥΡΚΙΑΣ





Σοβαρότατο μήνυμα μετέφερε στον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι ο πρωθυπουργός των ΗΑΕ για την πλήρη στήριξη των χωρών του Κόλπου με κάθε μέσο στην αιγυπτιακή εθνική ασφάλεια και ακεραιότητα, κάτι που αποτελεί μια ακόμη προειδοποίηση σε Τουρκία, Ιράν και Κατάρ.
Μιλάμε για πολύ σοβαρή κίνηση, εν μέσω τουρκικών προκλήσεων στην Κύπρο, τις οποίες όπως φαίνεται αραβικοί κύκλοι προεξοφλούν ότι θα έχουν και συνέχεια στην Α.Μεσόγειο και φτάνουν έως την αιγυπτιακή ΑΟΖ και την Λιβύη.
Υπάρχει όμως κάτι πολύ πιο σοβαρό και αφορά την περίπτωση συνασπισμού ξένων χωρών κατά της Τουρκίας μετά τις κινήσεις του πλωτού γεωτρύπανου Πορθητή στην κυπριακή ΑΟΖ, που μας προετοιμάζει για γεγονότα που έρχονται.
NΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΡΑΓΙΟΥΛ
Συνέχεια στο απατηλό όνειρο του Ερντογάν και σε επερχόμενα γεγονότα στην περιοχή μας δίνει ο σήμερα ο γνωστός σύμβουλός του Καραγκιούλ μέσω της εφημερίδας Yeni safak, δηλώνοντας ότι: «υπάρχει ένα γιγάντιο μέτωπο που οικοδομήθηκε ενάντια σε μας (Τουρκία) στο βόρειο τμήμα της Συρίας, με την  αναμέτρηση που πλησιάζει να είναι απλά κολοσσιαία.
Εάν ο δυτικός στόλος συγκεντρωθεί στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτό θα αποτελέσει σοβαρότατη απειλή για την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ).
Εξοπλίζοντας τα νησιά του Αιγαίου και συγκεντρώνοντας στρατιωτικές δυνάμεις σε βαλκανικές χώρες, αποκαλύπτεται  μια πραγματική πολιορκία της Τουρκίας.
Αν συμβαίνουν αιφνιδιαστικά πραξικοπήματα σε χώρες με τις οποίες η Τουρκία έχει στενή σχέση, αν ξεκινήσει ένας εμφύλιος πόλεμος όπως το Σουδάν, τότε θα αποκαλυφθεί περίτρανα η πτυχή της έξωθεν παρέμβασης κατά της χώρας μου.
Αφού γίνονται τηλεφωνικές κλήσεις από «αξιωματούχους» προς την Άγκυρα, οι οποίοι απειλούν λέγοντας «μην οικοδομήσετε σύστημα αεράμυνας, μην αγοράζετε  S-400», διότι «αν τους αγοράσετε, θα σας χτυπήσουμε αλύπητα με κυρώσεις».
Αφού λαμβάνονται αποφάσεις σχετικά με αυτό, αφού ορισμένες ομάδες εντός Τουρκίας  ενεργοποιούνται στο πλαίσιο αυτό, τότε υπάρχει σαφώς ένα σχέδιο που στοχεύει ξεκάθαρα αυτή τη χώρα.

Εφόσον  η πολιορκία αυτή συνεχιστεί  και συνεχίσουν οι  προσπάθειες για να σαμποτάρουν τις προσπάθειές μας στην άμυνα, μέσω ανοικτών απειλών, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει επικείμενη απειλή για την Τουρκία.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως η Τουρκία διαπράττει κάτι κακό;
Μήπως τους ενόχλησε  η άνοδος της χώρας μας στον 21ο αιώνα;  Τι πρέπει να κάνει η Τουρκία;
Πρέπει να παραδοθεί και να περιμένει τον επόμενο  αιώνα;  Εάν είχαμε δηλώσει πλήρη εξάρτηση σε  Η.Π.Α., Ευρώπη και Ισραήλ, θα είχαμε εξασφαλίσει ευημερία;
Προσέξτε. Αφήστε τη συνείδησή σας να σας καθοδηγήσει. Κοιτάξτε προσεκτικά. Αναλύστε αντικειμενικά τη μανία και τις επικρίσεις που απευθύνονται στην  χώρα μας την Τουρκία, σε τοπικό επίπεδο αλλά και από το εξωτερικό. Τι έκανε η Τουρκία λάθος;  Έναντι ποιου;  
Όλα αυτά συμβαίνουν ως αποτέλεσμα της «πολεμικής αντίδρασης» της Τουρκίας; Δεν επιτεθήκαμε σε κανέναν. Δεν μιλήσαμε για τις εσωτερικές υποθέσεις κανενός. Δεν πολιορκήσαμε κανέναν. Δεν επιτεθήκαμε σε κανέναν με όρους τρομοκρατίας.
Δεν πραγματοποιήσαμε στρατιωτικές συγκεντρώσεις στα σύνορα κανενός. Δεν πραγματοποιήσαμε πραξικοπήματα. Δεν είπαμε, «Μην αγοράζετε πυραύλους. Μην αγοράζετε πλοία. Μην αγοράζετε αεροσκάφη, όπλα.
Δεν απευθυνθήκαμε σε ηγέτες χωρών, δεν προσπαθήσαμε να δολοφονήσουμε προέδρους, δεν βομβαρδίσαμε κοινοβούλια και  δεν σκοτώσαμε ανθρώπους στο δρόμο.
Τι έπρεπε να κάνει λοιπόν αυτή η χώρα; Τι πρέπει να κάνει η Τουρκία; Πρέπει να παραδοθεί, να καταπιεστεί ή να μην υπερασπιστεί τον εαυτό της;», καταλήγει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.